Jacek Kaniewski przestał być dzisiaj dyrektorem szpitala w Łowiczu. Umowa z nim została rozwiązana za porozumieniem stron. Zarząd powiatu łowickiego w przyszłym tygodniu zamierza ogłosić konkurs na to stanowisko.

Do momentu rozstrzygnięcia konkursu obowiązki dyrektora Samodzielnego Publicznego Zespołu Opieki Zdrowotnej w Łowiczu będzie pełnił sekretarz powiatu Marcin Pluta, a jego będzie zastępowała w tym czasie Agata Tracz, która obecnie jest zastępcą dyrektora Wydziału Organizacyjnego Starostwa Powiatowego w Łowiczu. – Procedura konkursowa potrwa ok. 3 miesięcy – powiedział nam starosta łowicki Marcin Kosiorek.

Szpital w Łowiczu

Zmiana na stanowisku dyrektora łowickiego szpitala spowodowana jest tym, że Jacek Kaniewski wygrał konkurs na stanowisko dyrektora Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego im. Stanisława Rybickiego w Skierniewicach. Ponadto niedługo kończyła się jego 6-letnia kadencja na stanowisku dyrektora ZOZ w Łowiczu i zarząd powiatu, zgodnie z ustawą, i tak musiał ogłosić konkurs.

Zarząd województwa łódzkiego zaakceptował w środę, 13 marca rekomendowanego przez komisję konkursową Jacka Kaniewskiego na dyrektora skierniewickiego szpitala.

Marcin Pluta był w 2006 roku asystentem wojewody łódzkiego odpowiedzialnym za kontakty z samorządami i organizacjami pozarządowymi. W kadencji 2006-2010 był wicestarostą powiatu brzezińskiego, w latach 2010-2018 był burmistrzem Brzezin. Równolegle, w latach 2015-2018 pełnił też funkcję wiceprezesa Zarządu Związku Miast Polskich.

Ukończył studia magisterskie na kierunku pedagogika o specjalności polityka społeczna, studia podyplomowe w zakresie organizacji i zarządzania w sektorze pomocy społecznej. Jest absolwentem stypendium zagranicznego dla liderów europejskich organizacji pozarządowych w Deacon High School w Aarhus w Danii.

Jacek Kaniewski (po środku) w czasie otwarcia oddziału chorób wewnętrznych po remoncie, w marcu 2017 r.

24 komentarze

1. M. Pluta dyrektorem? Nic bardziej śmiesznego. Żadnych kwalifikacji nie posiada poza narcystycznym uwielbianiem samego siebie i przekonaniem, że wszystko wie, a nic nie wie. Ciekawe jakie jeszcze stanowiska w swoim życiu zaliczy? Może zostanie dyrygentem orkiestry, specjalistą na platformie wiertniczej, czy też klaunem na arenie cyrkowej. O to, to…

2. Łowicke PłO

Co…zakaz handlu powinien być w każdy piątek sobotę i niedzielę.. Człowiek spokojnie by się napił do pełna.. Nie po to dostaje 5 0 0 na 6 bachorów aby odkładać gnojkom na ich życie

3. 100procent

Janusze i Grarzyny dostali darmowy dostęp do internetu brawo wy.

4. Marcin Pluta dyrektorem? No cóż, w Andrespolu i Brzezinach nie ma już szans to dobrał się do Łowicza. Człowiek chorągiewka. Najpierw przynależy do PO potem do PiS. Teraz wystąpił z partii, zaraz wstąpi do innej. Niczym szczur wyścigowy.

5. Pluta dyrektorem szpitala – buhahaha. Ten to wszędzie się wkręci i wszystkim liże tyłki, byleby nie być zmuszonym ziemniaków w Andrespolu hodować. Tani sprzedawczyk opanował Łowicz. No i super!

• Są takie osoby, które jak komuś nie dołożą tak po chłopsku, to mają dzień stracony. Całkowity brak kultury.

6. łowiczanin

Pluta to podobno świetny specjalista od niszczenia wszystkiego czego się dotknie. Wystarczy spojrzeć co zrobił przez 8 lat z Brzezinami. No to już po szpitalu

7. Czy to prAwda ze pan Pluta będzie dyrektorem po konkursie? Dziwimy się że Dyr. Kaniewski stanął do konkursu w Skierniewicach. A czy to prawda ze obecny zarzad powiatu chcial Go zwolnić w styczniu?

8. Trafi się trolik i troluje a póki co w Starostwie mądrzejsze zarządzanie niż w Ratuszu

9. Janusz startuj na starostę… Buahaha

10. Malczyk taki sam. Kasiorka musiał znaleść głupszego od siebie.

11. Nie no zajebiste kwalifikacje. Jak pamietam go jako wicestaroste to bylo dawno. Nauczyl sie już czytać?

Twój adres email nie zostanie opublikowany.